Solstice Studio

Renewing Flow

Renewing Flow

ALL LEVELS

An energizing and opening flow practice where a variety of poses are grounded with renewing breath and mental focus. The rich potential for intensity and edge-playing is balanced with emphasis on self-care and surrender.

Instructor: 
Melissa Chung
Class Day: 
Wednesday
Class Time: 
12:10 to 12:50pm
Class Duration: 
40 minutes

Maintaining Balance

Maintaining Balance

LOW TO MODERATE INTENSITY

This class will emphasize poses that will maintain flexibility particularly of the spine and hips as well as strengthening core and back muscles to keep the back and spine in good condition. Norma's yoga teaching background is largely from Restorative yoga so there will be some of these principles included for a restful and relaxed meditation portion.

Instructor: 
Norma French-Heslep
Class Day: 
Tuesday
Thursday
Class Time: 
10:00 to 11:00am
Class Duration: 
60 minutes

Mindful Hatha

Mindful Hatha

ALL LEVELS

Life and work can be stressful. Things happen that we’re not always prepared for. Mindful Yoga has the ability to train your mind to be less reactive, more present and awake. Not only will you leave the class feeling amazing - the benefits of Mindfulness permeate post-class into your daily life. The more you practice the more you’ll receive the benefits that mindfulness has to offer. Even if you’ve never done Yoga before – this class is for you. You’ll be given plenty of options to ensure your body receives exactly what you need.

Instructor: 
Natasha McCagg
Class Day: 
Tuesday
Class Time: 
12:10 to 12:50pm
Class Duration: 
40 minutes

Vinyasa

Vinyasa

MODERATE TO HIGH INTENSITY 

Vinyasa, the link of breath and movement, creates a flowing rhythm, moving you from pose to pose. The class will emphasize alignment and longer pose holds to build strength and increase flexibility. Each week the emphasis will vary with upper body strength, back bending, forward bending or chest and hip opening. 

Instructor: 
Leslie Gray
Class Day: 
Monday
Class Time: 
5:30 to 6:30pm
Class Duration: 
60 minutes

Athletic Yoga

Athletic Yoga

ALL LEVELS

This class is designed to help the athlete in all of us by improving flexibility, balance, joint mobility & breath awareness. You will be lead through a Vinyasa yoga sequence that will focus on opening the hips, quads and hamstrings, while also providing poses to strengthen your core and improve your balance. Yoga props will be used to release tight muscles and to assist in deepending the poses. A great compliment to any endurance program or sport specific training and for those looking to gain more flexibility and mobility in their body.

Instructor: 
Natasha Ramm
Class Day: 
Thursday
Class Time: 
7:00 to 8:00pm
Class Duration: 
60 minutes

Strength and Mobility

Strength and Mobility

LOW TO MODERATE INTENSITY

A 60 minutes class that focuses on improving overall strength and mobility through functional movement work and stretching. Train your body to move with more strength, balance and ease!!

Instructor: 
Ken Eng
Class Day: 
Sunday
Class Time: 
1:00 to 2:00pm
Class Duration: 
60 minutes

Power Yoga

Power Yoga

MODERATE TO HIGH INTENSITY

Power is a fitness-based Vinyasa practice. Each 60 minute yoga class is set to energizing music with a focus on building strength, flexibility, and breath awareness. You will leave this class feeling energized and strong, with a sweaty glow. All levels welcome to join.

Instructor: 
Alison Devitt
Class Day: 
Wednesday
Class Time: 
5:30 to 6:30pm
Class Duration: 
60 minutes

Beginner Yoga

Beginner Yoga

LOW TO MODERATE INTENSITY (75 MIN)

If you're new to yoga or have been curious about it but too intimidated (or non-bendy) to try, this is the class for you. A slower paced class that will teach you the basics, allow you to explore postures, and progress at your own speed. Consistent attendance will build your confidence and familiarity with the poses. Please wear comfortable clothing and bring your own yoga mat. Bare feet recommended.

Instructor: 
Alison Devitt
Class Day: 
Monday
Class Time: 
7:00 to 8:00pm
Class Duration: 
75 minutes

Barre

Barre

MODERATE INTENSITY
A highly focused, body molding workout that works towards improved posture, developing balanced muscle definition, sculpted arms, thighs and glutes and strong, flat abs. This mostly non-impact class also targets the assistor muscles which act as stabilizers and play a crucial role in preventing injury
Instructor: 
Catherine Ardiles
Class Day: 
Saturday
Class Time: 
9:15 to 10:00am
Class Duration: 
45 minutes

Barre

Barre

MODERATE TO HIGH INTENSITY

A highly focused, body molding workout that works towards improved posture, developing balanced muscle definition, sculpted arms, thighs and glutes and strong, flat abs. This mostly non-impact class also targets the assistor muscles which act as stabilizers and play a crucial role in preventing injury. Want a bit more challenge? Try POWER BARRE for more intensity.

Instructor: 
Alicia Larade
Class Day: 
Wednesday
Class Time: 
6:45 to 7:45pm
Class Duration: 
60 minutes

Pages

Subscribe to RSS - Solstice Studio